Bornholms Valsemølle A/S
...er et familieejet selskab grundlagt i 1920 af Emil Jespersen. Interessen for mølleri og kvalitetsmel er gået i arv i de foreløbigt tre generationer Jespersen, som har efterfulgt ham.
På Bornholms Valsemølle vægtes kvalitet højere end kapacitet, og alt korn formales på skånsom vis.
Der fremstilles både økologisk og konventionel mel malet på valser eller stenkværn. Kornsorterne spænder fra traditionel dansk hvede og rug til mere eksotiske sorter som spelt, durum, ølandshvede, manitoba og emmer. Nye produkter lanceres kontinuerligt.
Kornet dyrkes fortrinsvis på Bornholm af udvalgte landmænd, og der er fuld sporbarhed fra jord til bord.
Tryk på det enkelte produkt for en nærmere beskrivelse
Den oprindelige hollandske vindmølle blev opført i 1867, og den bliver stadig vedligeholdt som virksomhedens vartegn. Produktionen foregår i tilstødende bygninger, der er opført efter 1920.
Produktionsapparatet består af både nye og ældre maskiner og der lægges stor vægt på skånsom forarbejdning af kornet. Formalingen foregår på langsomtgående valsestole med stor valselængde hvilket modvirker opvarmning af melet og sikrer ubeskadigede glutenstrukturer.