PASTARIGET - SVANEKE
Vinder af Børsens Fødevarediplom for bedste smag og kvalitet
På Frennegård, der ligger idyllisk lige udenfor Svaneke, dyrker landmand Finn Harild durumhvede. Durumhveden males til mel som indgår i pastaproduktionen, der drives af magen Susanne Bloch. Pastaen er en kvalitetspasta og det udmærker sig i både smag, bid og at den mætter dobbelt så godt som almindelig pasta.
I maj 2016 var Pastariget med i DR1’s Madmagasinet og her vandt den både smagskonkurrencen for bedste fuldkornspasta og den pasta der smagte bedst.
God kvalitetspasta kommer altså også fra Danmark.
Det er ikke Pastarigets intention at lave italiensk pasta, men dansk pasta af bedste kvalitet. Pastariget bruger hele smagspalletten og producerer pasta med smag og bl. a. ramsløg, rødbede, chili, basilikum og citron.
Tryk på det enkelte produkt for en nærmere beskrivelse
PASTA FRA SOLSKINSØEN
Et produkt af gourmetkvalitet
Gunstige vejrforhold gør det muligt at dyrke den ellers solkrævende hvedesort på vores nordlige breddegrader. De klimatiske forhold på Bornholm med mange solskinstimer og varme havstrømme omkring øen, giver durumhveden gode forhold, da den har behov for sol og varme. Durumhvedens kerne er hård og det er det der giver biddet i pastaen.
Den grundlæggende tanke var, at hvis der kan dyrkes durumhvede her, kan den også forædles her. I dag leveres durumhveden fra Frennegaard til Bornholms Valsemølle, hvor den males og derefter sendes retur til Frennegaard, hvor den indgår i pastaproduktionen.
Ligger godt i maven
20 pct. af råvaren er æg. Derfor er proteinindholdet højt i modsætning til mange andre pastaer, hvoraf de fleste slet ikke indeholder æg. Det høje proteinindhold betyder, at mæthedsfornemmelsen indfinder sig langt hurtigere, end hvis der er tale om et produkt, der kun består af kulhydrater. Dét skal man holde sig for øje, når man sammenligner priser. I en pakke pasta er der rigelig pasta til 4 personer, køber man derimod almindelig pasta, så er anbefalingen gerne 100-150 g. pr. person.